DE EINDELOZE MOGELIJKHEDEN VAN RUBBER

Polychloropreen (Polychloroprene, CR) bekend als Neoprene van DuPont

De Rubber:

Is hoofdzakelijk een gechloreerd polyisoprene. Het is een veelzijdige elastomeer, die mechanisch het dichtste bij natuurrubber in de buurt komt. De wereldwijde productie bedraagt per jaar ongeveer 300.000 ton.

Resistenties en sterke kanten:

Door zijn veelzijdigheid blinkt Chloropreen op vrijwel geen enkel punt echt uit, maar de balans tussen de diverse eigenschappen is uniek te noemen in de wereld van synthetische elastomeren.

Algemeen gesproken is de mechanische balans van eigenschappen en de vermoeidheidbestendigheid goed. Ook de chemische resistentie, waterbestendigheid, oliebestendigheid en hittebestendigheid zijn goed te noemen.

Polychloropreen heeft verder een goede ozon bestendigheid en presteert prima waar het veroudering door hitte betreft. Het is resistent tegen opgeloste zuren, alkaliën en de nodige chemicaliën.

Chloropreen bevat chlorine en dat bestanddeel vermindert de reactie met oxiderende stoffen. Daarnaast is het matig resistent tegen hoog moleculaire oliën en heeft het een basis voor vlamvertraging.

Zwakke kanten:

Het is niet raadzaam om Polychloropreen in te zetten voor brandstofbestendigheid.

Toepassing:

De toepassingen van Polychloropreen is zeer divers. Is een ‘alles kunner’. Wordt gebruikt voor velerlei technische rubberproducten en afdichtingen.

Benieuwd naar onze rubber oplossingen?