EEN AANGENAME VERRASSING

Resistent tegen chemicaliën

Problemen oplossen zit in ons DNA. Zo is de volgende case op ons lijf geschreven. Bij een proefopstelling voor het ontwikkelen van alternatieve energie past een opdrachtgever een silicone rubberafdichting toe in een zure omgeving bij een temperatuur van <100° C. Na een paar weken blijkt echter dat de rubberafdichting verpulverd is tot poeder. Aan ons de vraag om een oplossing te vinden voor dit complexe probleem. Onze rubberspecialisten gaan aan de slag en ontwikkelen een rubbermengsel op basis van eigen gemengde siliconen. Vervolgens hechten we een laag PTFE aan de kant van de afdichting die blootstaat aan chemicaliën. Het probleem is opgelost.

Boven verwachting presteren
Enige tijd later ontvangen we weer bericht van dezelfde opdrachtgever. Dit keer geen probleem, maar een aangename verrassing. Wat blijkt? Onze afdichting presteert zelfs boven verwachting. Tijdens de tussentijdse inspectie is onze afdichting gedemonteerd en teruggeplaatst. Tijdens het terugplaatsen maakt de technicus een vergissing: hij stelt niet de kant met PTFE, maar de rubber kant van de afdichting bloot aan de chemicaliën. Als de technicus de afdichting tijdens een volgende tussentijdse inspectie weer demonteert, staat hij perplex: ook deze kant van de afdichting is nog volledig onaangetast.

Conclusie: de eigenschappen van rubber kunnen per fabrikant sterk verschillen. Het geheim zit ‘m in de samenstelling van het rubbermengsel. Een uniek recept dat we ontwikkelen in eigen huis. We kunnen het uiteindelijke product op deze manier hele specifieke eigenschappen meegeven. Dit zorgt ervoor dat de afdichting in dit geval uitermate goed was toegerust op zijn taak en zelfs resistent was tegen chemicaliën.

Op zoek naar een oplossing voor uw probleem?
Wij gaan de uitdaging graag aan! Neem contact op met onze rubberspecialisten via +31 (0)72 571 10 26 of info@vankempen-rubber.nl