LEVENSDUUR RUBBERAFDICHTING AANZIENLIJK VERBETERD

Innovatieve oplossing voor de luchtvaart

Van Kempen Rubber Specials en de luchtvaart zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. De afgelopen 50 jaar hebben we meer dan 500 innovatieve rubber oplossingen voor de luchtvaart ontwikkeld. Zoals een rubberafdichting die moet functioneren onder hoge temperaturen en zeer chemische agressieve omstandigheden.

De opdrachtgever schakelt onze expertise in omdat zijn eerste oplossing niet naar tevredenheid werkte. De levensduur van de afdichting gemaakt van PFTE bleek tot zijn teleurstelling zeer beperkt. Niet omdat het chemisch werd aangetast, maar omdat het niet op zijn plek bleef zitten onder de afdichtafdruk. Wij gingen deze uitdaging graag aan. Op advies van onze rubberspecialisten is gekozen voor een dunnere laag PFTE. Deze laag is vervolgens gehecht op siliconenrubber. Het resultaat: de oplossing blijft zitten waar hij zit en de levensduur is aanzienlijk verbeterd.

Op zoek naar een oplossing voor uw probleem?
Wij gaan de uitdaging graag aan! Neem contact op met onze rubberspecialisten via +31 (0)72 571 10 26 of info@vankempen-rubber.nl