NRG/ECN

Hoge Flux Reactor

De Hoge Flux Reactor die NRG bedrijft heeft in 2009 en 2010 te maken gehad met tijdelijke  stilstand. Eind 2008 krijgen wij het verzoek een afdichting aan te brengen in het primaire koelsysteem van de kernreactor. Vanwege het wereldwijde tekort aan medische radio isotopen kreeg  NRG toestemming de reactor op te starten tot maart 2010. Zijn uiteraard meteen aan de slag gegaan. Sinds 1994 wordt er op gezette tijden door NRG/ECN een beroep gedaan op onze expertise.

Het werken in de reactor was zowel fysiek als mentaal zwaar. We werkten in een kleine ruimte, benauwd en hoog. Door de dag heen werd het behoorlijk warm, vooral met 2 overalls aan en helm, gehoorbescherming, ademmasker, en veiligheidsbril op.

Echter deze kleine ongemakken hebben ons niet verhinderd de klus te klaren binnen de gestelde datum van donderdag 13 februari 2009. De opdracht heeft ons geïnspireerd, we vinden het een eer voor een klant als NRG te werken. Het is een bijzonder bedrijf, met veel kennis en kunde in huis. Er wordt oplossingsgericht gewerkt, dat doen wij evenzeer, de samenwerking is daardoor uitermate plezierig verlopen.

In juni 2010 hebben we wederom meegewerkt aan de herstart van de HFR. Hoe gering onze bijdrage ook is geweest, het goede gevoel erbij is er niet minder om. Immers vele ziekenhuizen zijn afhankelijk van het materiaal dat wordt gemaakt in de Hoge Flux Reactor in Petten.